onsdag 18. juli 2012

MELK FRA GÅRD

Hei på dere!

Jeg var på en gård i går....for den eneste melken jeg drikker er fra kuer ...eller rettere sagt, fra melketanken ;-)

Jeg hadde "søkt" etter en melkebonde på kjøp/salg ...og jeg fikk svar fra en bonde i kommunen her jeg bor ( ikke mange bønder her, til tross for jeg bor på landet)


når jeg kom til gården ville jeg jo hilse på disse søte kuene ( kuene hadde det veldig flott , det var så stille og behagelig å være der , og den var veldig sosiale....ville veldig gjerne kose)


klarte neste ikke gå ifra disse søtnosene!

Jeg fikk med meg 2 liter kumelk, og bonden spurte om egg også var intr ......om det var!

er litt rart at egg fra frittgående høner fra butikken er så mye lettere en egg fra frittgående høner fra en gård....stor forskjell !

Jeg lar melken stå , så jeg får skilt melken fra fløten ...den skal jeg ha i kaffen ...det beste jeg vet :-)

Jeg så et matprogram på tv der det vart laget hjemmelaget ost....det hadde jeg også tenkt å prøve på :-)

som sagt, så gjort....var egentlig veldig enkelt og sååååå godt!


Løypa fra osten brukte jeg i et brød ( så deilig og saftig brød)
Det ble en fantastisk god lunsj, med brød, ost og fløte......fra kuen!

Skal nok tilbake til den gården, om ikke så lenge :-)

Osten som ble igjen, brukte jeg til salaten idag....som feta ost.

klem tone




7 kommentarer:

  1. Så morsomt! Og så flink du er;) Dette måtte smake fortreffelig;)

    SvarSlett
    Svar
    1. det var helt fantstisk godt....måtte rope over til naboen så dem fikk smake :-)
      klem

      Slett
  2. Utrolig alt du kommer på og får gjort, Tone.<3

    Stor klem fra Kirsten

    SvarSlett
  3. Hærlig!!
    Eg elsker 'ekte' kortreist mat, det smaker aller best :)
    Kos deg med godsakene, stor klem :)

    SvarSlett
  4. For en tiltakslyst.
    Kan du ikke legge ut oppskrifta på osten - kunne jo være artig å prøve en dag.

    Egg fra frittgående høns er jeg så heldig å ha tilgang til - de smaker mye,mye bedre enn butikkegg.

    Klem

    SvarSlett
  5. koker opp 1 del melk med 1/2 del Youghurt...ettehvert vil melken skille seg.
    hell alt over i et klede i en sil....brett endene sammen og heng det opp i ca. et kvarter......da er det en klump..tilsett salt og pakk den inne i et bakepapir og la den få kose seg litt i kjøleskapet....FERDIG!

    SvarSlett
  6. Åååå som dette varmer et Kårkjærring-hjerte!!
    Jeg er stor tilhenger av kortreist mat, og benytter meg mer enn gjerne av det som nærmiljøet har å by på!! Flink er du også, som får så mye deilig ut av ett par liter melk. Skulle gjerne smakt den osten din!!
    Titti-klæmm!!

    SvarSlett