onsdag 25. september 2013

hjemmelaget ost

satt og så på Frokosttv i går.....der var dem på et ysteri og laget ost.

Jeg laget i fjor av ekte kumelk, men man kan lage også av bare kefirmelk ( surmelk)
kjøpte med fra butikken i går, økologisk kefirmelk, og gikk igang på morran i dag.


er veldig enkelt og smaker helt fantastisk!

jeg brukte kefir fra 1 liter
helte den opp i en kasserolle, og varmet den opp, ikke kok, da vil mysen ( klart "vann") skille seg fra osten


det tok vel omtrent 10 min på medium varme....rørte litt, men ikke hele tiden.
når den var ferdig helte jeg alt over i en sil med klede i


når alt vesken er gått igjennom , tar du bare å bretter klede over og klemmer ut resten av vannet som er igjen.

Jeg putter osten i en bolle og tilsetter olivenolje, salt og krydder .....brukte av krydderet jeg hadde, koriander, persille og basilikum, men her er det fritt frem til å bruke av de smakene man best liker.

Jeg blandet alt godt sammen og trykket det ned i en skål for å få en form på den, satte den i kjøleskapet til den ble kald.....FERDIG!

"vannet" som ble igjen bruker jeg i en bolledeig jeg har satt nå....skal lage skoleboller.

Ha en fin dag!

klem tone