tirsdag 7. mai 2013

la humla suse

for ca. en mnd siden fikk jeg høre at humla er utrydningstruet....HVA???
jeg som er mer en normalt opptatt av disse fantastiske skapningene.

Anne med bloggen moseplassen er den som startet med å informere om dette, og har nå fått med mange bloggere å skrive om hvordan vi skal redde humla.
Hun har lagt ut info om hvilken blomster humla foretrekker og hva vi vanlige folk kan gjøre for å få opp bestanden igjen.

Inger med bloggen Mor Inger`s hus utfordret meg til å skrive litt om denne skapningen.


Dem er viktige i i matindustrien gjennom pollineringen, for vis disse blir borte så går det dårlig med avlingene våre...dem har ikke store blomsterenger å kose seg i lenger ,og det er for mye kjemiske sprøytemiddler ...FY!!!

For 2 år siden fant jeg ut at en humle hadde lagt egg i pleddene min ute i utestuen, den gang gang ble jeg så sjokkert over alle de humlene at jeg tror noen av dem døde (jeg rister teppe)

I fjor så skjedde det samme, men da klarte jeg å redde moren og eggene.....fant en blomsterpotte og la i en t-skjorte , så la jeg oppi egget og moren fulgte etter...der bodde dem i 14 dager.

Jeg skal i allfall gjøre mye for at dem skal trives i min hage....og jeg trenger dem, da jeg har fått meg drivhus og vil ha en stor avling på det jeg dyrker.

Jeg vet ikke om det er tilfeldig at dem har lagt egg i pleddene mine, men jeg har laget et egnet rugeplass i år....håper dem vil like det.


har satt den på samme plass som de andre årene, så jeg får håpe dem trives i denne kassen.


litt personlig preg har jeg gjort, og for at de som bruker terassen holder seg unna.

Sommeren har kommet og også humlene....var flere innom her i hagen i går og det lover BRA!!!

kanskje ikke så mye info hos meg, men det finner utrolig mye å lese på nett....oppdaget også en gruppe på facebook som skriver masse om humlen - LA HUMLA SUSE

La oss gjøre en innsats for humlene, alle sammen!

klem tone