fredag 16. desember 2011

Sarah Bernhard

smakte disse kakene første gang for 14 dager siden.....og ble frelst!

Så har jeg sett at det er flere som lager dem til jul  ( viste ikke at det var julekaker).
kom over en oppskrift som så noelunde grei ut.

begynte i går, siden kremen må stå over natten.

KREM:
6 dl kremfløte
200 g kokesjokolade
kok opp kremfløten ...hakk sjokoladen og hell fløten over så alt smelter.
La stå kaldt over natten!

BUNN:
500 g kransekakemasse

SJOKOLADEGLASUR:
100 g kokesjokolade
50 g delfiafett



sett små kaker på bakepapir. stek kakene midt i ovnen på 200 grader i 8-10 min.
avkjøl på rist.

Neste dag piskes sjokoladekremen til stiv krem.
Fyll kremen i et kremmerhus og sprøyt en passe stor topp på alle bunnene.
Sett kakene kaldt, gjerne i en fryser.



Lag sjokoladeglasuren.
smelt sjokoladen og delfiafettet over svak varme til alt er smeltet.
Hell glasuren over en dyp skål.
Dypp de frosne kakene i den avkjølte, men flytende sjokoladen.

sett kakene i fryseren til dem skal nytes...trenger 10-15 min å tine.

klem tone