mandag 3. mars 2014

HURRA!!!

Datteren fyller år idag!
Hun har vokst fra barnekaker med lys, så jeg kan lage det jeg vil.

Jeg fikk lyst å lage en kake med nøttebunn.
brukte både hasselnøtter og mandler
300 g nøtter - hakkes
3 egg
2 dl sukker
= pisk egg og sukker hvitt og tilsett nøttene
hell blandingen i en smurt form

stek på 170 grader i 25-30 min på nederste rille


jeg ville lage en sitronmarengs, etter mitt eget hode.
pisket 2 eggehviter med 2 dl sukker 
tok saften fra 2 sitroner .... blandet det med marengsen, og tilsatte 4 plater med gelantin.
( den ble så rennende og jeg trodde dette gikk ikke.....men satte den i kjøleskapet i ca 1 time, da hadde den stivnet så mye, at den kunne legges på kaken)


for at den ikke skulle se så "kjedelig" ut, smeltet jeg litt sjokolade og dryppet over med en skje......og sitronskall for fargen skyld.


jeg hadde ingen oppskrift på denne , og var veldig spent på smaken.
den ble veldig god, synes jeg .......mulig noen synes den var litt for syrlig, men det kan regulerer med sitronen...er ikke så glad i for søte kaker, og denne passet min gane, syrlig og søtt.

Den forsvinner i allefall fra fatet, så den passet nok flere.

klem tone