mandag 18. november 2013

"julebakst "

er muligens litt tidlig , og havreflarn går vel ikke under 1 av julesortene.
Jeg baker litt til jul, men jeg velger mine egne sorter.

Jeg fikk lyst til å lage Havreflarn idag, på fridagen og siden det var høljeregn ute, må man kose seg med noe inne.


om jeg viste dem var så gode, ville jeg lagd dobbelt oppskrift


  • 75 g TINE Ekte Smør
  • 100 g havregryn
  • 1  egg
  • 125 g sukker
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du


  • Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
     

  • Smelt smøret i en kjele på middels varme. Hell smøret over havregrynene.
     

  • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Strø over bakepulveret og tilsett så smør- og havregrynblandingen. Vend dette godt inn i eggedosisen med en slikkepott eller lignende.
      
  • Sett havreflarn-deigen med en teskje på stekeplaten med bakepapir. Husk å ha god avstand mellom kakene ettersom deigen flyter utover når den stekes. Beregn 9-10 havreflarn per stekebrett.
     

  • Stek havreflarn midt i ovnen i ca 6-7 minutter til kakene er blitt gylne og lett brune mot kanten.
    Det er veldig viktig at du følger med godt under stekingen, ettersom disse kakene fort blir stekt og steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.
     

  • Avkjøl havreflarnene på platen fram til de er kalde nok til å bli flyttet over på en rist. Hvis du flytter dem for tidlig, risikerer du at de krøller seg. Dersom du ønsker en bue på flarnen, bøyer du dem rundt f eks en kjevle mens de fortsatt er noe lunkne.







    når den var avkjølt penslet jeg dem med smeltet sjokolade






    synes det ble så koselig å ha dem i norgesglass med et rødrutete bånd på 


    klem tone


     
  •