fredag 16. desember 2011

Sarah Bernhard

smakte disse kakene første gang for 14 dager siden.....og ble frelst!

Så har jeg sett at det er flere som lager dem til jul  ( viste ikke at det var julekaker).
kom over en oppskrift som så noelunde grei ut.

begynte i går, siden kremen må stå over natten.

KREM:
6 dl kremfløte
200 g kokesjokolade
kok opp kremfløten ...hakk sjokoladen og hell fløten over så alt smelter.
La stå kaldt over natten!

BUNN:
500 g kransekakemasse

SJOKOLADEGLASUR:
100 g kokesjokolade
50 g delfiafett



sett små kaker på bakepapir. stek kakene midt i ovnen på 200 grader i 8-10 min.
avkjøl på rist.

Neste dag piskes sjokoladekremen til stiv krem.
Fyll kremen i et kremmerhus og sprøyt en passe stor topp på alle bunnene.
Sett kakene kaldt, gjerne i en fryser.



Lag sjokoladeglasuren.
smelt sjokoladen og delfiafettet over svak varme til alt er smeltet.
Hell glasuren over en dyp skål.
Dypp de frosne kakene i den avkjølte, men flytende sjokoladen.

sett kakene i fryseren til dem skal nytes...trenger 10-15 min å tine.

klem tone


5 kommentarer:

  1. Hau, hau... kjempelekre, men tror jeg må gjemme oppskrifta til neste år. Blir nok litt for travelt for meg når jeg omsider kommer hjem.
    Klem.

    SvarSlett
  2. Har aldri smakt disse, men hørt at de er fantastiske. Ser jo også virkelig gode ut:-)

    SvarSlett
  3. Hørtes ut som en noe omhyggelig prosess, ikke gjort på 123..., men så gode ut! :-)

    SvarSlett
  4. Nam nam!

    Eg har kun smakt kjøpte, desse såg jo fantastiske ut:))
    Kanskje eg skulle prøve? :)

    Klem klem

    SvarSlett
  5. Jammi! disse skal jeg prøve!!!

    SvarSlett