torsdag 15. november 2012

med tanke på julen

Hei og god morgen!
 
jeg har begynt å lage lage mat som skal serveres til jul.....jeg har i de siste 10 årene bestemt meg for bare å ha hjemmelaget mat til jul.
 
I går ble lompene = potekaker laget og fryst ned til seinere.....skal serveres med rakafisk :-)
 
Er veldig enkelt å lage og smaker helt nydelig!
 
 
veldig kos å drive med også
 

 
jeg har takke, så det går egentlig veldig fort å steke mange på en gang :-)
ikke så runde som på butikken, men dem skårer på sjarmen :-)
det ble 25 lomper av deigen .

 
etterpå måtte jeg smake ;-) min bestemor serverte sirup til lompene....så godt! ( kanskje ikke så sunt, men hvor ofte spiser man det ) ;-)
 
klem tone


11 kommentarer:

  1. Så flink du er, de så kjempegode ut. Jeg liker godt tanken på bare hjemmelaget til jul. Ingenting smaker bedre. Fin torsdag til deg :-) klem Anita

    SvarSlett
  2. WAW SÅ FLINK DU ER TONE!
    SÅ SUPER DODE UT!
    MMMMM SIRUP;)
    KLEM ELI:)

    SvarSlett
  3. Jeg liker tanken på bare hjemmelaget til jul. Så flink du er.
    Selv føler jeg at tiden ikke strekker til, men inspirert av deg så skal jeg jammen gjøre en innsats.
    Ha en flott dag.
    Klem

    SvarSlett
  4. HEI,
    flinke TONE.
    DU OVERRASKER TIL STADIGHET. DYKTIG DAME ER DU. SER GODT UT OG ER BARE FANTASTISK FINT MED HJEMMELAGET.
    fin dag til deg,
    klem TOVE

    SvarSlett
  5. Disse så jo veldig gode ut :) Jeg kunne godt tenke meg å lære og lage lefse på takke. Men det blir nok ikke tid til det før jul i år.

    Fint du delte din erfaring med duflys på bloggen min. Har ikke prøvd det selv enda, men tror nok heller ikke at jeg skal gjøre det heller. Kanskje er det mulig å lage egen lukt. For eksempel legge oppi granbar, appelsinskall mens man smelter stearinen. Vet ikke hvor mye lukt det vil sette men kanskje vert et forsøk.

    Ønsker deg en fin dag :)

    SvarSlett
  6. Hallo:)
    Så flink du er!!!! Jeg drøyer alltid for lenge med å begynne med juleforberedelsene, synes det er for tidlig når jeg tenker på det, og plutselig er det nesten for sent! For dagene og ukene blir jo bare borte!!
    Ser at det er mange som legger ut bilder fra julen i fjor, og flere som har begynt med det ene og det andre, så kanskje jeg skal starte snart jeg også... Med vasken f.eks;))..
    Ha en fin fin dag videre!!
    Klem Tone-C

    SvarSlett
  7. Mmmmm- nam nam :) ingenting er som hjemmebakt !

    Jeg skal også steke lomper og lefser til jul. Jeg og svigerdatteren min (landlivets lykke) skal møtes hos meg, jeg har takke.

    13 dager igjen her...så kan jeg også endelig komme igang :)

    Ble så frista nå altså...og ja med sirup- hvor ofte spiser man det.

    God kveld klem Monica

    SvarSlett
  8. Elsker å oppdage nye blogger og særlig når eg liker bloggen og,hihi så utrulig flink du er,heimelaget mat er jo definitivt best og så lurt å begynne nå så ikkje alt blir et kav i desember:)
    Så fint navn dattera di har,eg har ei Madelen på 12 år,har to jenter til så jentene er godt representert her i huset:)

    Ønsker deg ein fin kveld:)
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  9. Du er bare superflink, Tone.
    Og med din interesse for mat, så skulle jeg gjerne vært julegjest hos deg :)

    Klem

    SvarSlett
  10. Så flink du er da!:)Det så kjempegodt ut!!
    Har aldri smakt med sirup på?Spennende!:)må gjerne ha som nyttårsforsett å begynne å lage mer mat fra bunnen av:)(Jeg altså!:))
    Ha en fin kveld Tone:)

    SvarSlett
  11. Så flink du er! Det hørtes ut som en koselig tradisjon med hjemmelaget mat. :)

    SvarSlett