men vet ikke hva dem heter.
Jeg så et program i julen, som heter Tinas jul....hun er en fabelaktig kokk!
Jeg ble så fristet av noen kaker hun laget, og ville prøve selv.
jeg måtte forandre litt på oppskriften, da hun i røra tilsatte frokostblanding (som finnes bare i sverige)
kjeksene hun bruke fant jeg ikke på butikken, så jeg gikk for marie kjeks
jeg lagde marengs av:
4 eggehviter
3 dl sukker
pisket det til den ikke falt ut av bollen.
jeg tilsatte 1 kurv med bringebær (ikke sukkret)
jeg liker det ikke for søtt, og med sukker i marengesen, trenger man ikke sukker i bærene.
jeg smeltet 6 plater med gelantin, og helte i blandingen.
den fikk stå og stivne litt, før jeg tok blandingen over i en sprøytepose med stor tipp.
smeltet 4 plater med mørk kokesjokolade over vannbad.
satte platene med kakene ut i kulden noen min, for å tåle sjokoladen bedre.
dyppet bare kakene i blandingen, og siden dem var kalde stivnet sjokoladen fort.
dette var noe av det bedre jeg har smakt, kombinasjonen av det syrlige ( bærene) og sukkeret ( marengesen) ...og for ikke å snakke om sjokolade og bringebær, HELT FANTASTISK!!!
tror faktisk at mine smakte bedre, og at dem ser bedre ut, en oppskriften til Tina....fnis!
klem tone
Oj oj flinka!!!!
SvarSlettDette var jo lekkert:)))) så flink du er å bake!
Bare rett innom deg for å takke så mye for det gamle......så koselig å møte deg her i bloggeland.
I morgen skal vi ha pinnekjøtt.....så da tenker jeg jo litt på deg da vet du:))))))
GLEDELIG NYTT ÅR kjære vakre Tone!
God klem
Camilla .
Yummi - dette såg skikkelig digg ut :)
SvarSlettDette fikk eg virkelig lyst å lage..
Ønsker deg en fin dag og et godt gledelig nytt år!
Nyttårsklem fra meg til deg :)
Nammenam - som du kan friste Tone :)
SvarSlettTakk for det gamle og Ønsker deg en Godt Nyttår- er så glad for at jeg begynte å blogge og har fått bekjentskap og bloggvenninner som deg. Helt herlig hvordan du inspirerer og gleder :) Fortsett med å være akkurat den du er :)
Gode klemmer fra Monica
Du er en super baker. Disse kakene ser uimotståelige ut.
SvarSlettBurde melde deg på "Hele Norge Baker" du.
Når det gjelder den gamle benken min, skal jeg se hva jeg får til
angående bilde av hele. Men det blir nok uten julepynten over nyttår...
Klem fra Marit
Ja, disse så helt superdeilige ut!:)
SvarSlettJeg la ut oppskrift på slike i går men uten bringebær, så brukte jeg Ritz kjeks...Jeg
liker den blandingen av salt og søtt:)))
God ide med bringebær, så det må jeg prøve en gang:)
Ha en fin dag!
Klemmer fra Janne
å du alltså
SvarSletttryller frem di lekkreste ting
ser bare helt
fortryllende godt ut
helt sikker på dine er best
klem eli:)
Dei såg så gode ut❤️ønsker deg et godt nytt år!
SvarSlettKlem fra Lillian
Så lekkert det ser ut!
SvarSlettTviler ikke på at de smakte også :)
Skal så absolutt prøves!
Ha en fortsatt god jul og godt nyttår!
Klem
¨Ser kjempegodt ut.
SvarSlettØnsker deg ei flott nyttårsfeiring :)
Skal si det er noen som ikke bare blir inspirert men også gjør noe med det!!!!!! Desse "kjeksene" ser jo rett og slett himmelsk delikate ut TOne!!!Flink og driftig du er :)))
SvarSlettMen du..jeg måtte nikke heftig av kommentaren din om en viss riskrem,den hørtes virkelig spennende ut ikke sant :)))
Kan rett og slett hende den må prøves - her i huset likes det ikke riskrem av de fleste men kanskje en ny variant gjør susen???
Takk for alle gode Idèer,innlegg,inspirasjon og et herlig vennskap i året som har vært Tone - gleder meg til det neste!!
Ha et fantastisk Nytt År Tone!!!!!!
Toveklem:)
hei,
SvarSlettså flink du er til å lage mye godt!
vil med dette takke for alle trofaste spor inne hos meg - setter stor pris på det - og ønske deg og dine et fint nytt år.
mange klemmer fra TOVE
Bare innom med en søndagsklem......sånn:)))))
SvarSlettGodt nytt år søde!