er muligens litt tidlig , og havreflarn går vel ikke under 1 av julesortene.
Jeg baker litt til jul, men jeg velger mine egne sorter.
Jeg fikk lyst til å lage Havreflarn idag, på fridagen og siden det var høljeregn ute, må man kose seg med noe inne.
om jeg viste dem var så gode, ville jeg lagd dobbelt oppskrift
- 75 g TINE Ekte Smør
- 100 g havregryn
- 1 egg
- 125 g sukker
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
- Smelt smøret i en kjele på middels varme. Hell smøret over havregrynene.
- Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Strø over bakepulveret og tilsett så smør- og havregrynblandingen. Vend dette godt inn i eggedosisen med en slikkepott eller lignende.
- Sett havreflarn-deigen med en teskje på stekeplaten med bakepapir. Husk å ha god avstand mellom kakene ettersom deigen flyter utover når den stekes. Beregn 9-10 havreflarn per stekebrett.
- Stek havreflarn midt i ovnen i ca 6-7 minutter til kakene er blitt gylne og lett brune mot kanten.
Det er veldig viktig at du følger med godt under stekingen, ettersom disse kakene fort blir stekt og steketiden kan variere noe fra ovn til ovn. - Avkjøl havreflarnene på platen fram til de er kalde nok til å bli flyttet over på en rist. Hvis du flytter dem for tidlig, risikerer du at de krøller seg. Dersom du ønsker en bue på flarnen, bøyer du dem rundt f eks en kjevle mens de fortsatt er noe lunkne.når den var avkjølt penslet jeg dem med smeltet sjokolade
synes det ble så koselig å ha dem i norgesglass med et rødrutete bånd påklem tone
Hei Tone!
SvarSlettHavreflarn er kjempegodt, og var kjempefiint å ha på Norgesglass:)
Norgesglass er min favoritt til å oppbevare julekakene, er så koselig med litt pynt og ha de stående framme.
Nyt kvelden!
Klem Jorill
Havreflarn er alltid perfekt- fikk lyst på nå :) Har vel oppskrift men kanskje ikke den samme så kopierer og skriver ut å legger blant må lage snart :)
SvarSlettGod kveld klem Monica
Havreflan er alltid godt og passer alltid,skjønnt å ha dei oppi slike fine glass med sløyfe på:
SvarSlettFin ny veke til deg!
Klem fra Lillian
Å så deilige de så ut!!
SvarSlettHavreflan passer hele året og det var utrolig koselig å ha de på Norgesglass:)
Denne oppskriften vil jeg prøve meg på!!
God klem fra Reidunn
Så koselig med havreflarn i norgesglass.
SvarSlettGleder meg til å begynne med julebaksten.
Ønsker deg en herlig dag :)
Åååå TAKK!!!!
SvarSlettSkal garantert prøves av en sukkerglad snopegurine!!!!
Så lekkert oppi glass!
Her våknet vi til Melis dryss ute i dag......å jeg fikk akutt julestemning :)
Ha en herlig dag vakre!
Hei og klem:)
Det er jo bare så godt. Og her i huset lages alt spiselig fra bunnen av, så disse passer godt når noen stikker innom... Ser så fint ut på norgesglass :)
SvarSlettÅ SER SÅ GODE UT
SvarSlettSOM ALT DU TRYLLER FREM
KOS DEG
KLEM ELI:)
Så mye godt du lager.
SvarSlettDenne må prøves. Ungene spiser bare pepperkaker og kakemenn, så det hadde vert greit med noe annen julebakst også. Tror nok disse vil falle i smak.
Takk for oppskrift.
Klem
Nam - nam.
SvarSlettOg så stilig å legge dem i norgesglass - dekorativt på benken, og kjempefine gaver.
Klem Inger
Det er jo på denne tiden småkakene smaker aller best!
SvarSlettHavreflarn er så godt, og takk for oppskrift :)
ha en fin kveld
Nam nam:)) disse er bare sinnsykt deilig!!
SvarSlettJeg lager disse hele året gjennom:)
Koselig du har pyntet norgesglassene, ble litt jul her ja:)
Ha en nydelig dag!
Klem fra Janne
Så flott at du seler oppskrift,desse skal jeg prøve...kanskje allerede i morgen :)))
SvarSlettDa er det bok noen som blir overrasket og glade når de kommer hjem fra skolen!
Kjempekoselig Norgeaglass også Tone,og så vet du hva jeg synes om flisene ;)
Toveklem :)
Fristende!! Nå er det nesten på tiden med litt julebakst, men siden det ikke er snø lenger blir jeg liksom ikke helt i stemning for baking jeg da ;) hehe, rart det der!
SvarSlettDu er oppmerksom du, det fatet med bein jeg vist i forrige innlegg er lagd selv ;)
Skal vise det frem skikkelig i morgen tenker jeg :)
Fin kveld!
Klem
De der er såååå gode!! Jeg bakte slike før jul i fjor - og måtte sannelig lage en ekstra porsjon da den første bare forsvant så alt for fort!! Og siden du allerede har fått til en runde så må du nok til med en til du også!
SvarSlettØnsker deg en fin fin helg, søte Tone!
Titti-klem
Åååå disse er en av de beste sortene og så smart å legge dem i norgesglass med sløyfe på. :) Kjempekoselig innlegg som ga meg julestemning. :))
SvarSlettKlem Mette.
HEI,
SvarSlettså koselig med de kakene på norgesglass....
liker.
ønsker deg en fin ny uke,
STOR klem fra meg
TOVE