satt og så på Frokosttv i går.....der var dem på et ysteri og laget ost.
Jeg laget i fjor av ekte kumelk, men man kan lage også av bare kefirmelk ( surmelk)
kjøpte med fra butikken i går, økologisk kefirmelk, og gikk igang på morran i dag.
er veldig enkelt og smaker helt fantastisk!
jeg brukte kefir fra 1 liter
helte den opp i en kasserolle, og varmet den opp, ikke kok, da vil mysen ( klart "vann") skille seg fra osten
det tok vel omtrent 10 min på medium varme....rørte litt, men ikke hele tiden.
når den var ferdig helte jeg alt over i en sil med klede i
når alt vesken er gått igjennom , tar du bare å bretter klede over og klemmer ut resten av vannet som er igjen.
Jeg putter osten i en bolle og tilsetter olivenolje, salt og krydder .....brukte av krydderet jeg hadde, koriander, persille og basilikum, men her er det fritt frem til å bruke av de smakene man best liker.
Jeg blandet alt godt sammen og trykket det ned i en skål for å få en form på den, satte den i kjøleskapet til den ble kald.....FERDIG!
"vannet" som ble igjen bruker jeg i en bolledeig jeg har satt nå....skal lage skoleboller.
Ha en fin dag!
klem tone
Wow, det hørtes spennende ut og kjempegodt. :-):-) Flink du er da ;-)
SvarSlettHørtes ikke så vanskelig ut heller.
Nydeligste dag til deg ♡
åå du er så flink Tonemor!
SvarSlettOg du tar dei flottaste bilder :)
Trur eg må prøve ein dag også ;)
Stor klem til deg!
Så flink du er :) Husker mormor lagde slik ost. Men da mest med gressløk som krydder. Må begrense skrivingen litt, har senebetennelse i arm og skulderblad- så skal liksom ikke bevege den for mye :P
SvarSlettØnsker deg en fin kveld
Klem Monica
Så flink du er!!
SvarSlettDette må jeg forsøke meg på:) Jeg elsker forskjellige oster!! Når høsten kommer er det så deilig å kose seg med litt ost og kjeks og noe godt i glasset:)
Nydelige bilder du har tatt!!
Ha en fin kveld:)
God klem fra Reidunn
Så spennende da.
SvarSlettDet er sånne ting jeg tenker jeg skulle prøvd meg på, men som det sjelden blir tid til.
Ha en fin dag.
Klem