Mye snakk om tomme butikkhyller med meierismør om dagen.
Opplevde det selv i går....jeg bruker bare meierismør på mat og i mat ( det er et rent produkt, som er veldig sundt)
Jeg fikk ikke panikk, da jeg hver jul, i 10 år bruker å lage mitt eget smør, og nå skal jeg lære dere det :-)
brukte 2 kartonger (3 dl) med kremfløte....kjør det i kjøkkenmaskinen til det korner seg.
når det har fått stått lenge nok, vil saupen (melka) skille seg fra smøret.
sånn skal det se ut....smør!
smøret må vaskes for saupe, så det ikke blir harskt ( må ikke ha isbiter for å vaske)
nå må det tilsettes salt....det må nesten smakes til.....tror jeg brukte ca. 3 ts.
ferdig smør til hva du måtte ønske.
Jeg lagde en runde med rømme også ( det har jeg ikke prøvd før, men samme fremgangsmåten)
valgte å tilsette litt basilikum i tillegg til salt....kjempegodt på knekkebrød med skinke.
ville jo ikke kaste saupa ( melken som blir til overs)....veldig fin å bruke i brød/boller/pannekaker,
jeg lagde en julekake av restene.
saftig og mye bedre en vanlig.
det må jeg si....julekake med hjemmelaget smør er HIMMELSK!!!
Håper bare ikke at det blir tomt i hyllene for kremfløte og rømme også .
Klarte jeg å inspirerer dere til å prøve selv?
klem tone
Når du vasker smøret i kaldt vann (og evt med isbiter), hvor lenge og hvordan, liksom? Syns dette så spennende ut! Takk. :)
SvarSletthei, Kristin!
SvarSlettdu må gjerne vaske det under springen, til vannet er klart ( jeg tok det i en skål bare p.g.a bilde)
klem tone
Åh, nå fikk jeg lyst på julekake med smør!!
SvarSlettDette kan du Tone :o)
Jeg har vært med på å "riste" fløte i en boks til det ble smør også... Tok litt mer tid da...
Venter i spenning på hva du skal lage neste gang..
Adventshilsen fra Inger M.
Å hildrande du :)
SvarSlettKlem